lördag 29 januari 2011

Middagstips

Igår när jag var på maxi köpte jag färsk fisk och fick ett recept av Toiwos fisk. Det testade vi till middag idag, och nu ger jag er med chansen att laga det. Snällt va?

Fiskgryta till 4 pers.
ca 500-600 g fisk, gärna två sorter, jag hade lax och en torskfisk som heter lubb
1 purjolök
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 burkar creme fraiche "saffran och tomat"
2-3 tomater
dill

Hacka purjon och fräs den i lite smör i en gryta. Slå på 2 dl vatten och lägg i buljongtärningen. Skär fisken i 2*2 cm stora tärningar. Låt puttra så att buljongen löser upp sig, häll i creme fraichen och låt det koka upp.
Lägg i fisken i grytan och låt småkoka några minuter. Hacka tomaterna och toppa grytan med tomater och dill. Servera med kokt potatis!

Vi var lite osäkra på saffrans-creme fraichen här hemma men det blev verkligen riktigt gott! Blir nog bjudmat någon gång snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!!