onsdag 18 februari 2009

Middagstips!

Idag gjorde jag en fiskgratäng till middag, som blev så himlans god så jag tänkte dela med mig av receptet till er. Snällt va?

FISKGRATÄNG ala Marielle
1 pkt torsk eller annat vit fisk
1 stort äpple
1 rödlök
1 liten burk champinjoner
1 tomat
2,5 dl matlagningsgrädde
citronpeppar
salt
färsk oregano
ev. några ostskivor

  1. Tina fiskblocket och lägg det i en ugnssäker form, täck med folie och ställ in i ugnen i 200

    °C i ca 10 minuter. Under tiden skär äpple, rödlök och tomat i tärningar/bitar.

  2. Ta ut fisken, ta bort foliet, lägg på äppel, rödlök, champinjoner och tomat på fisken. Krydda med citronpeppar och salt. Häll grädden över alltihopa. Ställ in i ugen i ytterligare 10-20 minuter. När fisken nästan är klar, lägg på oregano och ev. några ostskivor.
  3. Servera med kokt potatis eller ris.
Här hemma var det väldigt omtyckt Miranda åt som bara den, och Alfred tyckte med det var supergott, och jag med. Så prova det! Säkert äter ni fisk för sällan hemma... ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!!